Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2017 12:00 - ПОВЕДЕНИЕ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО И НЕПОПУЛЯРНО
Автор: stariatb Категория: Политика   
Прочетен: 623 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 19.01.2017 12:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Трудно ще добавя нещо повече от вече казаното за досегашния президент на България Росен Плевнелиев. Трьябва да се признае основанието на повече от изказаните  коментари, защото в президентството на Плевнелиев, наред със стремежа за приобщаване на българската политика към политиката на водещите в света демокрации, са налице и водещи мнения в световната политика, за каквото той няма основание, и защото България няма позиции за подобни мнения, и защото, съгласно конституцията ни, президента не е водеща фигура и във външната, и във вътрешна политика на страната ни.

      Но, настоящия постинг цели поведението на вицепрезидента Маргарита Попова, което, според мен, е определено противоконституционно и почти непознато по света. Познаваме подобно, пак в България, по времето на президента Желев, с вицепрезидент Блага Димитрова, което беше осъзнато и решено бързо.

      Конституцията, в своите текстове, най-често упоменава наименованието вицепрезидент, заедно с наименованието президент, което означава, че ги третира като единна структура, без да ги разделя по функции. И за потвърждение на това единство, определено оглавявано от президента, в конкретни текстове, конституцията определя, че президента „се подпомага” в своята дейност от вицепрезидент, който изпълнява „възложени от президента "задачи.

      Очевидно е, че противопоставянето на президента, от страна на вицепрезидента, през целия президентски мандат: и публичниэте  й критики на действия на президента, и участието й в неодобряващи президента протести, и дружеския й прием във вицепрезидентския  кабинет на протестиращи против президента, и размяната на цветя с тях, и последните й конфронтации с президента на раздяла... Всичко това е определено противоконституционно, но е и неетично и неморално. И тъй като се отнася за властова структура  в България е и национално злепоставящо..

      Разбира се, поущряването на подобно противоконституционно поведение, не е похвално и за поущряващите я, макар и опозиционни партии.

      Неосъзнаваща поведението си,  Маргарита Попова, като че ли се надяваше, да бъде поканена за президент от която и да било партия, което естествено не стана при изявените от нея негативи в поведението й.

      Затова, към всичките критики към досегашния президент,ще добавя и това, че през целия си президентски мандат е търпял противоконституционен вицепрезидент, което не е въпрос на компромис по негов личен въпрос.

 




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stariatb
Категория: Лични дневници
Прочетен: 66619
Постинги: 33
Коментари: 77
Гласове: 831
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930