Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2015 21:20 - ПАК ЛЪЖИ ЗА НАВОДНЕНИЯТА!
Автор: stariatb Категория: Лични дневници   
Прочетен: 832 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 27.09.2015 13:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Медиите съобщават за "природното бедствие", този път в Плевен, вчера, в петък, на 25.09.т. г. Обилен валеж от 40 литра на квадратен метър, паднал в продължение на половин час е предизвикал огрони наводнения на сгради и улици. Огромни води, с дълбочина около метър са носели материали и покъщнина на населението. Медиите предупреждават населението за опасност бедствието да се повтори, ако валежите продължат. Наред с другите постоянно сполетяващи ни и постоянно застъпващи се непредотвъртими беди в страната.
    Вероятно опасността съществува след като веднъж се е случила. Но, тъй като и медиите и властите не дават конкретни съвети за предпазване на хората, а и защото и в миналото е имало проливни дъждове, но без подобни последици, нека сами да помислим и да потърсим изход.
     Какво е валеж от 40 литра на квадратен метър /40 л/м2/, в продължение на половин час. Това означава, че ако навалената вода в продължение на половин час на 1 м2 не се оттича в канавки, реки и отточни съоражения, не напива в земята и не се изпарява, тя ще покрие въпросния 1 м2 с дебелина само 4 /четири/ сантиметра. От което следва,че вода с дълбочина 1 метър, за която се съобщава, е 25 /двадесет и пет/ пъти повече от пресметнатото. Наистина, в градска среда, част от навалените площи са покриви на сгради, от които водата се излива на свободните от сгради терени, но това увеличава водното им количество с максимум 40%, колкото е гъстотата на застрояване и е далеч от изчисляваните обеми от 25 пъти повече. Но пък натрупването на валежа от половин час, без загуби, което ползвам при изчисленията е идеален и фактически невъзмажен случай  А това значи, че при посочените количества валежи, през градските терени безспорно преминава многократно повече от наваляните кооличества вода.и то, ако няма никакви отводнителни съоръжения.
     И друг път съм засягал темата за наводненията в страната и лъжата че природата ги причинява. Затова с подробности разобличавам тази лъжа. Което означава, че действителната причина е в хора- некадърни ръководители и чиновници, които не извършват необходимите предпазни мерки, или корумпирани олигарси, които заради несъразмерно дребни лични изгоди, подлагат много граждани на страдания. А това пък показва каква безотговорност  с години цари във всички власти и то само в областта на наводненията от валежи. И колко упорито с години се натрапва наивната и явна лъжа за природни бедствия, наместо да се установят истинските причини и те да се премахнат. Което пък показва, че виновните лица се прикриват.
     
Местните власти не са всрани от виновните за наводненията. Даже са в центъра. Но въпреки това, до сега, не зная, нито един от стотиците кандидаткметове и кандидатсъветници в предстоящите местни избори, както в гр. Плевен,така и в други пострадали селища да посочва истинските  причини за масовите наводнения и възможни начини за предотвътяване, които ще предприеме. Устройват ги лъжите на предшествениците им.       Което е поведението им и по други негативни за населението въпроси.
     Което не е демократичния ред, който желаем.
    Което означава, че не е зле да го променим с желан.
     




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stariatb
Категория: Лични дневници
Прочетен: 66504
Постинги: 33
Коментари: 77
Гласове: 831
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930