Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2016 13:31 - А защо ГЕРБ не предложи него?!.
Автор: stariatb Категория: Политика   
Прочетен: 1568 Коментари: 4 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Редуват се много предположения за кандидат президент на ГЕРБ- Йорданка Фандъкова, Кристалина Георгиева, Цветан  Цветанов, Томислав Дончев... Някой дори предполагат промяна на решението и повторна кандидатура на Росен Плевнелиев. Всичките достойни за поста.

      В тазсутришното предаване на БНТ, в качеството си на политически коментатор, известният ни юрист и бивш конституционен съдия Георги Марков, успоредно с обстоен политически коментар, горещо препоръча Йорданка Фандъкова.

      Като го слушам сега, пък и преди съм си мислил, защо ГЕРБ да не предложи самия него- Георги Марков за президент. Това ще носи на тях, а тъй като техния кандидат е най-вероятния бъдещ президент и на страната, редица приоритети:

·        Бъдещият президент ще е познат и доказан политик, с работата си като конституционен съдия и политически коментатор.

·        Ще е с уважавано и от ГЕРБ /както е и сега/ и от гражданите мнение  и е изключено да бъде политически послушник.

·        Ще бъде активен, но и критичен, привърженик на ЕС, максимално полезен за България, както се изявява и до сега.

·        Факта, че не членува в партия ще повиши авторитета на институцията.

·        Лицността Георги Марков е доказала изключителни способности, за да бъде предложен от президента Желев за конституционен съдия в момент, когато враждува с него и изключителен морал, за да напусне основаната от него партия партия РЗС, упрекнат, че сътрудничил на бившата ДС.

·        Изборът му ще бъде нов поглед към сътрудничеството в бившата ДС, където, следва да се провери дейността му и където изключвам да е сътрудничел неморално.

 




Гласувай:
3



1. batogo - !!!:)))
25.09.2016 15:57
ДС е клон на КГБ и в него няма морал. Човек с духовни ценности и морал няма как да приеме сътрудничество с такава антинационална, и досега деструктивна за България структура. Да бъдеш овластен в две противоположни като духовни ценности,цели и морал системи няма как да е морално, според мен?!?!
цитирай
2. stariatb - Уважаеми batogo,
25.09.2016 22:05
Активния ми живот, поради възрастта ми, е протекал в социалистическо време и знам, че всичко в бившия социалистически лагер се диктуваше и контролираше от Москва, включително и ДС. Знам, също, колко трудно /почти невъзможно/ се отказва сътрудничество на ДС, когато те набележат, така че е възможно принуждаване и на почтени хора, които си остават, до възможна степен, почтени и при сътрудничеството. Затова, казвам, случая да се провери.
Аз съм запознат с някой ваши постинги и ми харесвате не само заради интереса ви по обществено-политически въпроси.
А, както предполагам, ви е известно, в света няма двама пълни единомислещи- иначе единя ще е излишен.
Желая ви здраве и успехи.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Благодаря за отговора, приятелю!
15.10.2016 07:12
Всеки е прав за себе си и това е колорита на живота. Но, въпреки това, истината е една и в нея е мъдростта.
Хубави дни в здраве и радост!
цитирай
4. jelezov - За пръв път влизам в този блог. По...
24.03.2017 02:18
За пръв път влизам в този блог. Поставих няколко плюсчета, но тук гласувах негативно.
Първо, заради несъгласие с мнението ви за ТОЗИ Георги Марков. За мен той е ФАНФАРОН, макар и "талантлив".
Второ, дълбоко несъгласен съм с хора, мисленето на които има за предпоставка "истини" като тази: "ДС е клон на КГБ и в него няма морал." По същество това е ЦЕННОСТНО съждение. Който не е способен да различава ценностните от познавателните съждения е, меко казано, глупак. Който е способен да ги различава, но не го прави, е нравствено нечистоплътен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stariatb
Категория: Лични дневници
Прочетен: 66593
Постинги: 33
Коментари: 77
Гласове: 831
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930