Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2016 20:39 - Гърция е съсед не от вчера!
Автор: stariatb Категория: Политика   
Прочетен: 1289 Коментари: 6 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     
      Във форум на Novinite.bg, след статия под заглавие "Преговорите се провалиха, блокадата на границата с Гърция остава. Московски: Подиграха се зловещо с нас.", следва коментар на читател, според мен, елементарен, логичен, но различен от мненията на официалните ни лица. Ето и самия коментар:
     

      "Българското правителство трябва да направи пълен анализ на отношенията с гръцките правителства в последните години и измамните им действия, във всички области, икономика, политика, вяра... А те се осъществяват, защото се позволяват от нашите власти.
      Гръцките правителства, например, с непрекъснати безсрамни протести в Европа, бяха важен фактор за затварянето на годните ни атомни централи в Козлодуй и то в период, когато те захранваха голяма част от гръцката икономика и бит. Протестите им против нашите електроцентрали не стихнаха дори по време на олимпиадата в Гърция, която беше възможна само с електрозахранване от България.
      Трябват други действия на нашите власти, които, като съхраняват уважението ни към гръцкия народ, да изключват подигравки и унижения на правителството им,като сегашните.

      Пътища за това има. Трябва, правителството ни да ги анализира и планира сериозно. Защото имаме достъп и до други морски пристанища и курорти, а и до други партньори, Трябва сериозно ,без никакви отстъпки да предупредим, както гръцките власти, така и Европа, която мълчаливо приема статуквото по границата ни с Гърция."



Гласувай:
6



1. kvg55 - Данайците са известни още от дре...
20.02.2016 21:29
Данайците са известни още от древността с хитростта и коварството си.
А нашите управници не са свикнали да защитават националните ни интереси нито пред силните, нито пред равните, нито пред по-слабите.
цитирай
2. nikikm - гърците
20.02.2016 21:45
са еманация на най-злия враг на българите! И до като българите не знаят и не се интересуват от историята си,приспивани по най-различен начин от света,който е "гръцки" или по-скоро антибългарски,гърците си я знаят! ВСИЧКО,КОЕТО ИМАТ,ДОРИ ЦВЕТА НА КОЖАТА ГО ИМАТ ОТ БЪЛГАРИТЕ! ОТКРАДНАТО! зЕМЯТА,ИСТОРИЯТА,БОГОВЕТЕ,ХРИСТИЯНСТВОТО,ВИЗАНТИЙСКАТА ИМПЕРИЯ,АЗБУКАТА,ДОРИ НАЗВАНИЯТА НА РЕКИ,МЕСТНОСТИ И ПР. И Зевс е български,както и Атина! Тяхно е само,чернокожото египетско, еврейско племе данайци,което дойде,открадна и усвои всичко българско и го представи пред света за свое!Типично за мошеници,като тях! Но ние,трябва да знаем тези неща! ДА СИ ЗНАЕМ ИСТОРИЯТА И ЩЕ НИ СЕ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ ЗА МНОГО НЕЩА..!
цитирай
3. stariatb - Да изясним нещата, въпреки вдигането на блокадата!
22.02.2016 16:47
Завидно търпение прояви министър Московски на гръцката граница, но ненужно. Без отзвук от гръцките власти, е унизително и даже ни вреди. Безполезни и фалшиви са прегръдките върху плещите на премиера ни от страна на Юнкер и другите европейски лидери, щом като, след нашето оплакване за гръцката блокада на границата между Гърция и България,, ЕС не пожела, даже, да провери наличието и правомерността на тази блокада и сега, нашите превозвачи не могат да докажат имало ли я е и в какви срокове. А при срещата си със стачкуващите фермери, гръцкия премиер бегло споменава за възможни наказания от ЕС и нито дума за огромните щети на България.
Според мен, както Гърция, така и ЕС, за пореден път, с наглост и с насмешка ни показаха, че не са почтени съюзници на България, уважаеми управляващи. И ако вие, безропотно и с покорство, ги приемате за съюзници, пътят ви с българското общество не един и същ.
И като алтернатива, ще ви посоча предложенията на вишеградската четворка, от преди няколко дни, предложение честно, зачитащо интересите ни, опазващо границите ни, елиминиращо измамни международни отношения, което вие с лека ръка отхвърлихте, защитавайки и непочтените гръцки власти, и последователно несправедливият към нас ЕС.
Та въпроса ми е, към вас,избраните от нас, за да ни служите управници: за кого работите и до кога, господа ?
цитирай
4. stariatb - Благодаря на колегите,
22.02.2016 21:31
участвали в дебата по темата!
цитирай
5. nikikm - Абсолютен
22.02.2016 22:42
stariatb написа:
участвали в дебата по темата!


Абсолютен дипломат! Трябва да има и такива!
цитирай
6. barin - Поначало гърците са лоша опция за ...
03.07.2016 22:06
Поначало гърците са лоша опция за съсед, но не сме си избрали по-хубав навремето. Сега не може да се преместим или да ги накараме те да се преместят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stariatb
Категория: Лични дневници
Прочетен: 66353
Постинги: 33
Коментари: 77
Гласове: 831
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031