Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2016 19:31 - МОЙ ПРОЧИТ НА 2 ВТРЪСНАЛИ ОТ КОМЕНТАРИ СЪДЕБНИ СЪБИТИЯ.
Автор: stariatb Категория: Политика   
Прочетен: 1307 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
              
                    
 .Събитие 1: Убийството на младежа Тодор от Враца

     Даже, не се знае, дали може  случая да се нарече убийство. Имало движещ се автомобил, управляван от загиналия, неясно, правомерно или в нарушение. Имало движещи се двама братя пред автомобила, неясно правомерно или в нарушение. Имало звуков сигнал на автомобила, неясно правомерно или в нарушение. Има възмущение от сигнала в братята. И спречкване. Споменава се изпочупена кола... Следват противоречиви сведения на очевидци- за бой, за припадък от нищо и подробности в защита на двете тези. Полицията нищо не установява- за тях случая е много сложен. Прокуратурата изкустно лавира  с разследващи, свидетелски показания и вещи лица и действията й ,  както в повечето случай, клонят към липса на вина. А вещите лица, лекари, установяват наранявания по тялото на загиналия, но са категорични че смъртта му не е настъпила от тях, а от предишно заболяване.

Какво ме възмущава от това  събитие?

      Полицията не установява елементарни данни за движението и дествията на автомобила, управляван от Тодор, за движението и действията на двамата братя по пътя, състоянието на автомобила и от кого и защо е почупен , за очевидци на случая, за установени вини, не прави и не представя протоколи за тези данни веднага след случая, все неща, които са в ежедневните им задължения. Полицията, като че ли, изчаква да види накъде трябва да насочи констатациите си, което в същност е престъпление. И по-лошото е това, че от многото подобни случая до сега, се създава впечатлението, че изчакването не е тяхна инициатива, а им се налага от някого.

      Свидетелите дават крайно противоречиви показания, което означава, че има лъжесвидетелстване, което теоретически е подсъдимо, но фактически ненаказуемо.

      Вещите лица, лекари, дават неубедителни, даже възмутителни, констатации. Даже, загиналия да е имал някакво заболяване /няма абсолютно здрав човек/, смърт на човек може да бъде предизвикана от елементарно физическо насилие, от морален тормоз, даже от неприятна вест. С подобни на приложените в случая мотиви, може да се оневини убиец, нанесъл удар с чук по главата на човек със мотив, слабостта на черепа на убития, или убиец на дете, с мотив, недостатъчна издържливост на детския   организъм. Смешно, ако не беше фатално за присъдата.

      А прокуратурата, като в много други случай, приема изброените по-горе действия и бездействия, сякаш ги направлява към предварително определено съдебно решение.

      Предстои съд- да видим.

     

      Събитие 2. Изнасилването на непълнолетното момиче от Стрелча.

      Въпреки недостатъчното сведения, едва ли някой се съмнява в истинността на извършеното престъпление от Иван Евстатиев. От един изверг, дълги години присъствал във властите и внедряван от най- високо партийно и властово ниво, въпреки сведения за много престъпни действия в миналото. Даже и сега, защитаван не само от местни съмишленици и съдружници не само от своя дългогодишен покровител от Народното събрание, не само от своята партия, но мълчаливо от всички власти в страната.

      Въпреки масовия и рискован протест на местното население.

      Как ще се развие съдебния процес, предстои да видим. Опит за оневиняване на гадината непременно ще има. Ще има и недоразследване, и лъжесвидетели, и лъжеексперти. Това се гарантира от наглостта на насилника, от наглостта на съмишлениците му. А успеха им зависи от наглостта на властите. И от нашето търпение на тези наглости.

      А вашата желана присъда, колеги? Аз, своята не желая да обявя, за да не бъда обвинен в проповядване на насилие.Съзнателно не обявявам и защитаващите го лица и партии, за да избегна обвинения в партийна пристрастност. И защото безотговорната престъпност е всеобща у нас.

 




Гласувай:
5



1. getmans1 - За лъжесвидетелите ясно ама на н...
08.02.2016 20:08
За лъжесвидетелите ясно ама на никого ли неправи впечатление това с експертизите, бе?
„Човекът“ си живее на макс а като сгафи се оказва, че едва ли не мирише на труп и тамян, простими Господи. И това в съда ако засяга единици или десетки а дори да приемем и стотици, какво да кажем за ТЕЛК, обществена тайна е.
Преди няколко години по БНР слушах, осъдили в Разград една жена да върне 4200лв. неправомерно вземана пенсия по инвалидност, а за този който и я дал ни ду, ни ху дето му се казва.
цитирай
2. kvg55 - Много точно сте забелязали проп...
08.02.2016 22:12
Много точно сте забелязали пропуските в следствието. Това са знакови случаи за корупцията у нас. Специално за Евстатиев, стрелчани вече са го осъдили. Остава да изпълнят присъдата си. Но властта засега строго го охранява.
цитирай
3. stariatb - Благодаря!
08.02.2016 23:38
На удостоилите с внимание горния постинг много благодаря.
И по важно е, че:
Благодаря и съм съмишленик на всички, изразяващи омраза и непримиримост към безнаказаната брутална корупция у нас, добила неконтролируеми мащаби и защитавана от властите
цитирай
4. krumbelosvet - Всичко правилно,
09.02.2016 07:32
само думата "гадина" и многократното повтаряне на думата "партия" можеха да се пропуснат. И постингът щеше да е по-издържан.
цитирай
5. krumbelosvet - Всичко правилно,
09.02.2016 07:33
само думата "гадина" и многократното повтаряне на думата "партия" можеха да се пропуснат. И постингът щеше да е по-издържан.
цитирай
6. pvdaskalov - * ! *
18.02.2016 19:43
Ето и моето скромно мнение. Авторът изключително ясно диференцира разигралите се събития в двата града. По-подробно е разгледан първият случай. Мисля, че безпристрастното поднасяне на фактите от две, дори от три гледни точки, би превърнало случаят във Враца в интересен разказ с възможност читателите да се вживеят като съдебни заседатели.
Поздравявам те, Божко!
П и е р
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stariatb
Категория: Лични дневници
Прочетен: 66620
Постинги: 33
Коментари: 77
Гласове: 831
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930